Pro-Bio-Pharma Produros

voor honden en katten

Voor behandeling en preventie van gewrichtsproblemen

PBP Produros is een fytotherapeutisch product voor honden en katten ten behoeve van de klachten- en pijnbestrijding bij artrose. Dit preparaat bevat o.a. glucosaminoglycanen. Het is preventief  te geven maar is met name werkzaam als ondersteuning bij de behandeling van degeneratieve afwijkingen aan gewrichten. Bij voorbeeld in geval van heupdysplasie en elleboogdysplasie en in het bijzonder van de vaak ernstige artroseverschijnselen (pijn en bewegingsbeperking) die daarvan het gevolg zijn.

Produros is samengesteld uit een groot aantal kruiden en verrijkt met glucosaminoglycanen uit Groenlipmosselextracten (2%). De combinatie van deze unieke samenstelling werkt via de stofwisselingsprocessen van het dier. Doordat o.a. de gewrichtskapsel, alsmede andere banden en pezen versterkt worden, zal de hond binnen afzienbare tijd duidelijke verbetering vertonen bij het opstaan en lopen. De eerste resultaten mogen verwacht worden binnen een termijn van ongeveer 4 tot 6 weken.

Samenstelling
2% extract van de gekweekte en gevriesdroogde Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel (Perna canliculus) 1 kg mosselextract bevat 180 gram glycosaminoglycanen.
Mineralen | Chrondoïtinesulfaat, fosfor, calcium, natrium, magnesium, (mangaan, kobalt, molybdeen, ijzer, calcium en siliciumzijn organisch gebonden)
Kruiden | Urtica urens, Fucus vesiculorus, Capsicum, Medigaco, Saw Palmetto Berry, Rhamnus-purshiana, Prunus amygdalus
Verpakking
Pot à 500 gram

Eigenschappen
De combinatie van de kruiden in Produros grijpt in op het stofwisselingsproces en dus ook o.a. op de mineralenhuishouding en is derhalve van invloed op de groei, verdedigings- en regeneratieprocessen van het weefsels in het lichaam. Het is in staat de voor deze processen noodzakelijke fysische, chemische en biochemische reacties op gang te brengen. Het toegevoegde mosselextract bevat glucosminoglycanen een van de bouwstenen van verschillende bindweefseltypen. Het hoge watergehalte en de sterk negatieve lading van de glucosaminglycanen gaan de overmatige druk tegen en geven het weefsel zijn elasticiteit terug. De mechanische bufferfunctie van het kraakbeen ligt hieraan ten grondslag. Het lichaam vervangt regelmatig de glucosaminoglycanen. De snelheid heeft te maken met prestatie en belasting.

Dosering
Preventief: Bij de rassen welke in de risicogroep vallen (alle grote rassen) kan op iedere gewenst moment met de behandeling  worden begonnen door dagelijks de voorgeschreven hoeveelheid aan het voer toe te voegen. Ingeval van een pup kan Produros vanaf de derde levensweek aan de voeding worden toegevoegd. Te beginnen met 1 gram per kg lichaamsgewicht. Zodra de pup een lichaamsgewicht van 5 kg heeft bereikt is onderstaande tabel van toepassing:

Kleine hond
Middelgrote hond
Grote hond

Kat

  5 gram/dag (1 maatschepje)
10 gram/dag (2 maatschepjes)
15 gram/dag (3 maatschepjes)

  5 gram/dag (1 maatschepje)

Indicaties
Produros is aan te wenden voor behandeling en preventie van heup- en elleboogdysplasie en van artrose verschijnselen al dan niet met osteoporose. Produros is samengesteld uit uitsluitend natuurlijke grondstoffen welke zonder nadelige gevolgen permanent gebruikt kan worden.

Gebruik/Toedieningswijze
Oraal, het poeder door het voer mengen. Indien het voer uit brokken bestaat is het raadzaam de brok eerst licht te bevochtigen met water of karnemelk.

Curatief
Gedurende 3 weken de dubbele dosering  van bovenstaande hoeveelheid aanhouden. De week daarvoor gebruiken voor een langzame opbouw van deze hoeveelheid. Tijdens deze periode mag de hond uitsluitend rustig en aangelijnd uitgelaten worden. Snelle en abrupte bewegingen dienen voorkomen te worden. Na deze periode mag het bewegingspatroon weer geleidelijk aan worden opgevoerd. De hond herkrijgt op deze manier zijn volledige bewegingsvrijheid.

Contra indicaties
Geen

Verpakking
Pot à 500 gram
Analyse
Eiwit (N x 6,25)
Ruwe celstof
Vet (Berntrop)
Vocht
Fosfor
Calcium
Natrium
Magnesium
Zetmeel (Ewers)
Percentage
9%
11%
7%
5%
1%
3%
2%
1,5%
nihil

Advies
Gelijktijdig gebruik va antibiotica en corticosteroïden doet werking van Produros verminderen. Bij ziekteverschijnselen is het belangrijk een licht verteerbaar voeder te geven bijvoorbeeld een diner (geruime tijd laten wellen).

Pro-Bio-Pharma

Wij staan het hele jaar klaar met advies voor uw huisdier!