PBP-Produros
Ook verkrijgbaar bij dierenartsen
 
   Eigenschappen

De combinatie van de kruiden in Produros grijpt in op het stofwisselingspro-ces en dus ook o.a. op de mineralenhuishouding en is derhalve van invloed op de groei, verdedigings- en regeneratieprocessen van de weefsels in het lichaam. Het is in staat de voor deze processen noodzakelijke fysische, chemische en biochemische reacties op gang te brengen. Het toegevoegde mosselextract bevat glycosaminoglycanen, één van de bouwstenen van verschillende bindweefseltypen.

 
Het hoge watergehalte en de sterk negatieve lading van de glycosaminoglycanen gaan de overmatige druk te-gen en geven het weefsel zijn elasticiteit terug. De mechanische bufferfunctie van het kraakbeen ligt hieraan ten grondslag. Het lichaam vervangt regelmatig de glycosaminoglycanen. De snelheid heeft te maken met prestatie en belasting.
     
Indicaties
Produros aan te wenden voor behandeling en preventie van heup- en elleboogdysplasie, van artroseverschijnse-len al dan niet met osteoporose. Produros is samengesteld uit uitsluitend natuurlijke grondstoffen welke zonder nadelige gevolgen permanent kan worden gebruikt.

Toedieningswijze
Oraal.
De poeder door het voer mengen. Indien het voer uit brokken bestaat verdient het aanbeveling de brok licht te bevochtigen met water of karnemelk.
     
 
Dosering
Preventief: Bij de rassen welke in de risicogroep vallen (alle grote rassen) kan op ieder gewenst moment met de behandeling worden begonnen door dagelijks de voorgeschreven hoeveelheid aan het voer toe te voegen.
Ingeval van een pup kan Produros vanaf de derde levensweek aan de voeding worden toegevoegd. Te beginnen met 1 gram per kg lichaamsgewicht. Zodra de pup het lichaamsgewicht van 5 kg. heeft bereikt, is onderstaande tabel van toepassing.

Kleine hond 5 gram/dag (1 maatschepje)
Middelgrote hond 10 gram/dag  
Grote hond 15 gram/dag  

Curatief:
Gedurende 3 weken de dubbele dosering van bovenstaande hoeveelheid aanhouden. De week daarvoor gebruiken voor een langzame opbouw van deze hoeveelheid. Tijdens deze periode mag de hond uitsluitend rustig en aangelijnd uitgelaten worden. Snelle en abrupte bewegingen dienen voorkomen te worden. Na deze periode mag het bewegingspatroon weer geleidelijk worden opgevoerd. De hond herkrijgt op deze manier zijn volledige bewegingsvrijheid.
 
Samenstelling:
2% extract van de gekweekte en gevriesdroogde Nieuw-Zeelandse Groenlip- mosselen (Perna canaliculus)
1 kg. mosselextract bevat 180 g. glycosaminoglycanen.
Mineralen: Chondroïtinesulfaat, fosfor, calcium, natrium, magnesium, (mangaan, kobalt, molybdeen, ijzer, calcium en siliciumzijn organisch gebonden).
Kruiden: Urtica urens, Fucus vesiculorus, Capsicum, Medicago, Saw Palmetto Berry, Rhamnus-purshiana, Prunus amygdalus.
 
Contra-indicaties:
Geen
 
Advies
  • Gelijktijdig gebruik van antibiotica en corticosteroïden doet de werking van Produros verminderen.
  • bij ziekteverschijnselen is het belangrijk een lichtverteerbaar voeder te geven, bij voorbeeld een diner (ge-ruime tijd laten wellen).
 
Analyse:
Eiwit (N x 6,25) 9%  
Ruwe celstof  11%  
Vet (Berntrop) 7%  
Vocht 5%  
Fosfor 1%  
Calcium 3%  
Natrium 2%  
Magnesium 1,5 %
Zetmee (Ewers) nihil
  top van de pagina  
     
Copyright © 2012 2life Webdesign - All Rights Reserved/font>